Mahu jadi suri rumah sahaja

Written by Einzafeera 8 comments Posted in:


Tiba-tiba macam nak update blog jap selepas penat memerah otak untuk kerja-kerja saya ni..


Petang tadi saya jalan-jalan kt blog saifulislam.com. Baca punye baca jumpe satu tajuk artikel yang macam best. Anakku Mahu Kahwin! (Sekali tengok tajuk, pasti hati tertarik nak baca kan?)

Anak-anak ustaz ni memang bijak-bijak dan matang. Bayangkan, baru berumur 6 tahun boleh terfikir nak kawin dengan siapa. Nak-nak pulak dia jadikan Abi dan Umminya sebagai role model.

Wow.

Kagum betul saya melihat beliau mendidik anak-anaknya. Seorang yang teramat busy kesana kemari dengan komitmen kerja dan mempunyai seorang isteri yang bertugas sebagai doktor tetapi didikan kepada anak-anak tidak sesekali ditinggalkan.

Saya begitu kagum dengan mereka.

Tiba-tiba saya merenung ke luar jendela and start thinking about my future...

"Nazwa, let's say yg kite nanti kerja dari 9 to 5. then time dah sampai rumah anak2 kite dah nak masuk tidur dah pun. Dahtu bile kite nak spend mase ngn diorang?"

"Yup. Time tu kite dah penat. Nak masak lagi..rumah lagi.." beliau tambah apa-apa yang patut.

"Camtu weekend jela nak luangkan masa betul2.." saya bagi solution yang tak berapa best.

"Sebab tula aku bercita-cita nak jadi suri rumah full time. Nak tengok anak2 tu 24 hours." beliau begitu excited dengan kerjaya suri rumah tu.

"Dahtu tu napa ada planning nak sambung phd?" hairan saya dengan cita-cita beliau.

Last-last kami hanya gelak-gelak tanpa jumpa jawapan yang pasti.


p/s: tiba-tiba terfikir pasal future..

8 comments:

  1. Nooreena

    Salam Azza. Bagi rina la kan, yang penting adalah pengurusan masa serta menghargai masa yang ada. Jadikan masa kita bersama keluarga adalah masa-masa yang berkualiti. Yang penting kualiti, bukan kuantiti.

    Macam tak lama lagi je ni. Yeay yeay nak makan nasi minyak! ;)

    6/22/10, 12:39 PM
  2. mataayaq

    Salam...

    Anak anugerah paling berharga di dunia ini, mendidik n membimbing mereka kenal dunia n akhirat adlah sebuah tnnggungjawab yg pasti.

    Moga Allah menganugerahkan kebahagian dan mempermudahkan segala urusan penulis...

    6/23/10, 5:02 PM
  3. Einzafeera

    Erina: saye sokong sgt2 ngn pendapat erina ni..yg penting kualiti bukan kuantiti. mcm da expert je bab2 ni...leh lah dtg menuntut ngn erina nanti..hehe

    6/24/10, 12:57 AM
  4. Einzafeera

    mataayaq: sebuah tanggungjawab yg perlu dipikul bersama..

    6/24/10, 12:59 AM
  5. azwin hamdan

    sebab tue ko kne kuatkan stamina..mmg keja start kul 9 tp ko kne bgn awal dr tue..berkorban demi anak2.
    p/s: apa rasa masakan ko nnt eh? nk try gak:)teehee

    6/26/10, 7:37 AM
  6. Einzafeera

    awin: pengorbanan seorang ibu itu sgt tinggi nilainya..

    ape rase masakan aku nanti ek..mestila tak sehebat masakan ko awin..hehe.

    6/26/10, 12:04 PM
  7. zakie_fzg

    bagus laaa ada cita2 mcm tuh hehehe...pakat2 bina baitul muslim....

    6/26/10, 3:01 PM
  8. Einzafeera

    zaki: ko pun same la zaki..cpt2 la cari..hehe

    6/26/10, 6:57 PM

Post a Comment

Thank you for scrolling down

Related Posts with Thumbnails