Rabun

Written by Einzafeera 2 comments Posted in:


Hari ini dalam sejarah.


Buat pertama kalinya dalam jangka hayat cermin mata yang baru setahun jagung, akhirnya hari ini saya menukar kepada cermin mata yang baru. Woot woot..!!

Mengikut sejarah saya yang berkaca mata sejak darjah 6, inilah baru pertama kali power mata meningkat setinggi-tingginya dalam jangka waktu yang singkat. Ishk..ishk..ishk..Akhirnya power mata hampir mencecah 500. Oleh yang demikian saya terpaksa membeli cermin yang mahal since cermin yang murah akan nampak begitu tebal dan sekaligus cermin akan terkeluar dari bingkai. hehe.

Optometrist tadi pun terkejut kenapa power naik terlalu tinggi dari power yang lama. Mungkin sebab itulah kenapa kepala sering sakit-sakit dan sering pening ketika driving.


Moral: Kalau anda mahu membuat spec, silalah request cermin anda tu lengkap dari semua aspek. Rupa-rupanya spec lama saya takde computer protection. patutla power boleh tinggi semacam..jarang sekali power meningkat 100 dalam jangka waktu yang pendek.


Seminggu lagi imej saya bakal bertukar. Tiada lagi frameless. Kali ni saya akan membawa imej Nerd. HAHAHA.


p/s: kalaulah ada orang nak hadiahkan saya 'Permata Hijrah' kan bagus..

2 comments:

  1. azwin nalisa

    ohohoho.lenkali biar bayar mahal asal jgn power spec tu bertambah, aza oiiii.uhuhu

    4/13/11, 10:53 PM
  2. Einzafeera

    dulu2 bajet kurang..x mampu buat mahal2. hehe

    4/14/11, 1:01 PM

Post a Comment

Thank you for scrolling down

Related Posts with Thumbnails