Secebis Lukisan saya

Written by Einzafeera 5 comments Posted in: ,

Suatu ketika dahulu, saya begitu terpengaruh dengan kartun-kartun islamic yang dilukis oleh orang-orang berseni di bumi anbiya' sana.

Komik Al-fityan. Sebuah wacana dakwah islami yang disampaikan dalam bentuk yang lebih kretif.

Kebetulan dua orang dari pelukis Al-fityan meng-add saya di facebook. Maka saya pun meng-klik-klik lah lukisan-lukisan mereka yang dipamerkan di dalam blog.

"Eh macam simple pulak lukisan ni. Why not aku try", getus hati kecil saya.

Oleh kerana memang dilahirkan tidak berbakat dalam dunia lukisan dan kekurangan daya imaginasi (sebab tu failed paper mechanics), maka saya sekadar meniru lukisan-lukisan mereka yang tertera di screen laptop saya.

Habuk pemadam tu toksah nak dok cakaplah. Kesian betul pemadam rumet saya. Habis botak dikerjakan saya. (Hampir 2 tahun kehidupan tidak berpemadam dan berpencil case)

[susah jugak nak kasi lukisan tu nampak cute]


[saya tengah konpius nak buat mana satu dulu. Ni kira sy pakai contact lens la kunun2 padahal allergic]

Oh ya, kalau anda berminat nak lihat-lihat lukisan mereka dan dapatkan mesej2 dakwah untuk kebaikan bersama, silalah klik sini ya. Link-link krew al-fityan pun ada kat situ. Selamat 'jalan-jalan' di blog mereka ya!



5 comments:

  1. Nooreena

    Azza, comel la kartun Al-Fityan tu. Baru tau hari ni. Lukisan Azza pun comel. Try lukis muka kembar boleh? ;)

    Allergic dengan contact lense ke? Dan try lense brand lain tak?

    6/19/10, 9:28 PM
  2. Einzafeera

    kembar nanti tgk2 la blog dorg ek..kite kan ade minat yg same kan..hehe. muke kembar xreti lukisla nt jd x comel. hehe

    yups allergic. tp kalo guna brand mahal okla sikit2..

    6/19/10, 10:16 PM
  3. zakie_fzg

    azza, lukis MBE laks..lepas evaporator...dan semua alat2 kat nor lab...mesti cantik ko lukis..hhehe

    6/30/10, 4:50 PM
  4. Einzafeera

    zaki:hahahahahaha. alat2 kt lab aku serahkan tugas tu kt kt sorg jela. ;P

    6/30/10, 11:47 PM
  5. bulan

    pndai gak ko lukis yer azza...kiut..suka suka!!

    8/30/10, 3:22 AM

Post a Comment

Thank you for scrolling down

Related Posts with Thumbnails