kisah sang semut yg merimaskan

Written by Einzafeera 9 comments Posted in:

Badan kecik, selera BESAR!

Pernahkah anda semua rasa tidak selesa, rasa geram, rasa sakit hati, rasa rimas, rasa macam nk membunuh sang sesemut yang berkeliaran di depan anda?

sekiranya jawapan anda YA, sila teruskan membaca..sekiranya TAK, sila berhenti takat ni jelah.

Disini teringin sekali untukku berkongsi kisah sang semut yang mengacau hidupku. Seperti yang anda tahu, aku mempunyai sebuah cubicle sendiri di school ku ni..tujuan aku amik cubicle ni pun sebab nak buat kerja dalam suasana yang lebih selesa compared dengan membuat kerja di lab. Nak nak pulak, internet kat sini lajuuu..

TAPI..

ada satu je masalah yang dah lama ku pendam. aku paling rimas dengan sikap seorang minah arab ni. siapa dia tu tak perlulah ku mention. kang tak pasal-pasal kene saman lak.

nak tahu pe dia buat??

dia suka sangat bancuh teh. Lipton gitu..pekat lagi berkhasiat. haha. tapi lepas dia minum, liat betul dia nak basuh balik cawan tu ye..maka, bergerombolanlah semut-semut datang menghuni cawan tersebut..

kalau part yang semut masuk dalam cawan tu aku suke..atleast habes gak sisa-sisa teh tu..rezeki semut tu..semut kan memang fitrahnye kuat bekerja..bekerja non stop. so pantang nampak makanan, pasti diorang serangg..

TETAPI

semut-semut ni oleh kerana dah terlalu dimanjakan, akhirnya mereka telah naik tocang. Dengan selambernye mereka berjalan di meja ku..amboi..geramnye..padahal mejaku langsung tiada apa-apa sumber makanan. dan yang paling pelik, sepatutnya semut-semut berjalan ikut barisan tapi kali ni diorang main suke hati lari-lari lintang pukang tawaf laptopku. paling 'best' diorang menari-nari atas tangan ku dan masuk terus ke dalam bajuku. semut ni nak tolong aku study ke??

SABAR jela kan..

nak tego cam tak manis lak..umurnye jauh lebey tua dari emakku..

so, ape yang aku boleh buat ialah memicit-micit semut2 yang menari-nari kat aku nii...


p/s: disaat aku menulis blog ni..dia tengah mengelap mejanya yg telah dikuasai semut selama hampir 2 minggu..haaa...naseb baikla dia da sedar. then dia pun tetiba ambik mop lap lantai..hmm..yg pelik tetibe ade bau hancing la pulak..adakah mop tu kotor??? wahahaha..busuknye..nak balik bilik la camni..

moral: pasni aku nak beli biskut untuk racun semut and hadiahkan kat dia..

9 comments:

  1. Anonymous

    haha..lawak seyh part nk beli biskut utk racun semut tuh..

    1/6/10, 8:12 AM
  2. Anonymous

    cian semut2 tu yg tak berdosa...hehehhhe...

    1/6/10, 1:36 PM
  3. Einzafeera

    haha..da x tahan da semut banyak sgt. hihi

    1/6/10, 4:27 PM
  4. bulan

    hmm da lamer ni aku x komen....
    citer si semut ni aku da dgr lamer da tp x sangka lak dpt di jadikn bhn crita dan olahan crita amat menarik...hahaha...tp y sebenarnya, sang semuts itu bkn nye bkn naik tocang tp dorg tu dpt merasakan aura2 kemesraan pd ko...hahaha..thats why dorg litang pukang kt meja cik azza. jgn mrh dorg k, layan dgn berhemah..dorg tu otak kck jek.haha

    1/9/10, 2:18 PM
  5. Einzafeera

    ooo..semestinye tidak marah kt dorg. tp marah pd tuannye..hehe. aura2 kemesraan?? wow..menarik ni..1st time dgr diriku ini mesra dgn sang semut. hihi

    1/9/10, 4:20 PM
  6. DaNiey

    aku rasa cm tahu ja siapa mak arab tu...hehehehe

    1/14/10, 6:05 PM
  7. DaNiey

    aku rasa cm tahu ja siapa mak arab tu...hehehehe

    1/14/10, 6:08 PM
  8. DaNiey

    mcm aku kenal ja mak arab tu..hehehehe

    1/14/10, 6:09 PM
  9. Einzafeera

    Daniey: buat2 x kenal je..haha

    1/15/10, 1:16 PM

Post a Comment

Thank you for scrolling down

Related Posts with Thumbnails