bile nk tulis post baru?

Written by Einzafeera 6 comments Posted in:

assalamualaikum semua..

agak lame juge aku tak update blog kan? Kawanku nabila ade dok tanye bile aku nak update blog. hmm dan aku telah menjawab pertanyaannye. korang nak tau ape aku jawab? aku jawab

"aku nak tulis pasal ape pulak?"
"buatla pasal raye"
"hmm..raye aku biase ajela.."
"ala..mu citela pape..mu pandai mengolah cite jadi menarik"

hahahaha. Betul ke nabila ni?
Sebenarnye aku main taip je ape aku nak.
Tapi life aku selepas raye agak kelam kabut sebenarnye. Banyak kerja dan mende kene aku fikir. Untuk aku mencetuskan idea untuk blog pun takde. Maafla ye..

Sememangnya dan sebenarnye aku agak stress kebelakangan ini. Badan pun tak sihat. Mungkin sebab terlalu stress, badan pun susah nak sihat. pergi klinik pun aku malas. huh. malas la nak beratur tunggu angke giliran aku. korang tau-tau jela pusat kesihatan usm ni..akibatnya badan makin tak sehat.

So, macam mane nak hilangkan atau nak kurangkan stress ni? haa..korang nak tau macam mane aku buat?

Aku bace buku motivasi Dr. Tuah. buku yang aku cilok kat rumah aku sendiri. best oo buku ni..nanti kalau ade mase aku akan isi blog aku dengan idea-idea Dr. Tuah. Semakin aku bace semakin terkena batang hidung sendiri. Jadi, aku banyak ambil tips dari buku ni.

So, ape yang penting sekarang, aku harus positivekan diri dan pemikiran. Inilah antara tips Dr. Tuah. Ape yang kite buat walaupun dalaman kite menolaknye, yang penting ialah mempositivekan diri.

DAN..

Aku dah cube. sedikit sebanyak stress ku makin lesap..Cume masih ade saki baki. Insyaallah diri ini akan kembali normal dan ketika itu mungkin idea untuk tulis blog akan muncul mencurah-curah.

okla..daa..

6 comments:

  1. shaf_eyra86

    hehe...nnti aku nk bc lps aku abeh xam bi ni...cop dl..ngeh3

    10/8/09, 1:46 AM
  2. Einzafeera

    takyah cop cop la..blog aku bkn terbang2 pun..=)

    10/13/09, 6:14 PM
  3. shaf_eyra86

    woit,bkn nk bc blog ko la...buku la...haha...nnti2 ko leh wat buku ko sdri....dr.azza...ko challenge dr.tuah tu lak...kiki

    11/5/09, 12:39 PM
  4. Einzafeera

    buku Dr. Azza? hahaha. boleh boleh..bole dlm mimpi jela..

    11/5/09, 4:44 PM
  5. shaf_eyra86

    elele...nnti aku dh abeh blaja...aku tggu keluaran p'tama buku motivasi ko lak...wokeh??hehe...xkesahla xde Dr.azza pon...kot Pn.azza ke...hihi

    11/7/09, 2:38 PM

Post a Comment

Thank you for scrolling down

Related Posts with Thumbnails