Berpuasa dari Facebook

Written by Einzafeera 6 comments Posted in:


Berpuasa dari ber-facebook. Itulah tajuk yang bakal saya kupas sebentar lagi.


Cewah macam preview berita terkini pulak

Bulan lepas, saya pernah berkata didalam hati, "hmmm..start ujung bulan mei sampai bulan 7, aku nak kurangkan aktiviti berfacebook lah. Kalo dok ngadap facebook 24 hours mau tak grad ni..."

Itulah yang terdetik di dalam hati saya gara-gara gejala 'M' melanda diri. Memang menguji betul kalau universiti provide wireless dan free pulak tu. Takkan nak biar internet tu x digunakan kan? hehe.

Tup-tup laptop saya rosak. Memang berhikmah betul laptop tu rosak...dia tanak saya ngadap internet 24 hours kot? Actually laptop tu saya baru beli time raya tahun lepas. Haritu tetiba screen blinking. Mungkin sebab masuk air kot..entahlah..semoga orang tukang baiki laptop tu dapat sembuhkan laptop saya tu cepat2.

Saya ni pengguna tegar laptop tau. Tak keruan kalau takda laptop. Haha. Maka sekarang, saya pinjam laptop Abah. Sengaja saya taknak register USMHotspot. Kunun2 nak 'berpuasa' dari ber-facebook. Paling ajaib kerja saya bergerak 80%. Wow. Kalau saya ber-facebook atau ber-YM, kerja saya bergerak 20% aje..ishk3...

Sekarang bila saya bukak facebook saya, notifications pun seketul dua aje..Sebab saya dah jarang post status atau sibuk komen2 kat orang. Maka saya rasa facebook dah tak menarik.

Ada hikmahnya laptop saya rosak....


p/s: saya rindu laptop saya...mungkinkan selepas laptop saya sembuh, saya kembali 24 hours ber-internet? ISHK3...

p/s: Tapi tak ngadap internet pun tak best jugak. Kadang2 otak tetiba jammed ngadap kerja2 ku itu...(alasan manjakan penyakit 'M')

p/s: Saya rasa ayat2 saya makin berterabur lah...ishk3..otak jammed ni...baek tido!

6 comments:

  1. sarah

    facebook mcm makin bosan..
    hahaha...
    siapakn keje azza...

    5/24/10, 4:02 PM
  2. Einzafeera

    Akan ku siapkan kerja hingga ke titisan keringat yg terakhir. hehe

    5/24/10, 5:14 PM
  3. mataayaq

    Salam,penulis yg dhormati,

    Firman Allah swt bermaksud :
    " sekiranya kamu berazam bersungguh2,maka bertawakallah pd Allah swt..."

    Moga penulis dpt merealisasi impian serta berjaya dlm pembelajaran dan kehidupannya.....amiiin!

    5/27/10, 1:53 AM
  4. Einzafeera

    En. Mataayaq:

    Terima kasih krn sudi mendoakan saye..=)

    5/27/10, 1:54 PM
  5. phycrewz

    uish..lama xmasok sini. asyik tenggelam timbol je entrinya..

    jom masuk Phycrewz Dot Com bagi komen..

    5/29/10, 11:52 PM
  6. Einzafeera

    phy: haha. perli aku nmpk? ala..aku bz sket. lgpun malas nk taip entri baru..

    5/30/10, 1:50 AM

Post a Comment

Thank you for scrolling down

Related Posts with Thumbnails