Tutorial?

Written by Einzafeera 15 comments Posted in: ,


Assalamualaikum kepada pembaca2 blogku ini. Tak kira, samada anda pembaca yg setia drop komen atau pembaca yg 'senyap2', apa2 pun terima kasih kerana sudi singgah di ruangan bebelan saye ini.


Harini saye sengaja nak menggatal update blog.

Tajuk pun saye belasah taip Tutorial.

Sebabnye, saye tengah marking jawapan tutorial zct 104/3.

Ape tu?

Modern Physics..ala..yang teori fizik pasal kite boleh travel ke center of galaxy dalam satu lifetime sekiranya kite bergerak dengan kelajuan cahaya. Dan subjek ni sekaligus mengapprovekan cerita kartun Doremon! atau satu lagi contoh, kenapa kalau kite duduk di dalam kapal atau bas yg tidak bergerak dan tiba2 sebuah kapal/bas disebelah kite bergerak, akan tetapi kita merasakan yg kapal/ bas kite sedang bergerak manakala kapal/bas yang disebelah kita itu duduk diam? (maaf, ayat berbelit-belit)

haa..itulah dia Modern Physics. banyak involve dengan calculations and derivations. Poning pale den.

Maka, untuk subjek yang saye tak score a.k.a LEMAH ketika 1st year, tetiba semester ini kene pulak marking kertas tutorial. Naseb baek just tgk kertas tutorial je, kalau kene mengajar macam mane pulak? mau gagap dibuatnye kan? kan?

Untuk itu, terpakselah saye 'mengexpertkan' diri demi kesejahteraan bersama. chewah!!

So, ape yang nak dikongsikan sebenarnye ye?

Sebenarnye, saye sekadar nak memberi peringatan sahaja. Sekiranya anda seorang student, anda perlulah menjaga tulisan anda. Tak mintak untuk tulis dengan cantik, cuma setiap huruf perlu jelas. kalau dah huruf C macam L, atau huruf U macam V, atau huruf R macam V, haa..macam mane tu maksudnye?

Sebab,
C=speed of light
L=length
U=initial velocity
V=final velocity
R=radius

So? kan da susah nak score kan? haha.

Sebenarnye, bukan itu point saye,, point saye ialah saye da penat nak memahamkan apekah yang budak2 ni tulis kat jawapan tutorial diorang. huhu. entah teori apa yang diorang tulis saye pun xtau. maka saya hanya memangkah ajelah ye jawapan kamu. sebab final answer kamu pun pelik. tapi kamu jangan risau, saye akan cube bagi markah kesian kat kamu. SEKIAN


p/s: gamba kat atas tu saje je letak. sebab terdapat permintaan kene letak gamba setiap post. sorila gamba buruk dan xde motif. hehe

15 comments:

  1. Ms. TaroAthirah

    wah wah! terernye ko azza. aku fail fizik. hahaha.

    ps: ko pakai cam ape eh?

    2/4/10, 9:24 AM
  2. Einzafeera

    b'tmbah pening pale adela..haha

    cam tu camera ke? aku gn camera hp sony ericsson cybershot. tp dulu aku gune lumix yg biase je. skang aku letak kt umh je camera tu.

    2/4/10, 12:32 PM
  3. Che NaB Bella

    WakaKa..x bleY blah nk cuBa bg MarKs kesian tuh..
    Haha..ak pon slalu gak hangen Ngn Bdak2 yg Tulis ntah pape Nih..x de eQual sign la..X de Notation Lagsung la..Tetiba je 'tberanak Jawapan La"..
    Huish..sakiT jiwa Raga kn..CrOSS trus kang Kesian Lak..so AseK bg Warning je laa..Tiap2 x Quiz Warning..warning warning jek..nk PotOng btol2 maRks Dorang X samPai Ati..huhu

    2/5/10, 9:00 AM
  4. Einzafeera

    yg part terberanak jwpn tu konfem2 kes meniru. last2 aku bg 1/2 marks. itupaun naseb baek dpt tutor baek. kalo x, abesla mereka..

    2/5/10, 11:12 AM
  5. Che NaB Bella

    Tu laa PasaaLL..mentang2 ak baik ati (Rule ak quiz ley bncg, asal ak x Denga N x nmPak)..aci plak dorg men 'beranakkan' je Jawapn Tuh..

    Haha..TuTor yg baek Ek..K la..Jadilah TutOr yg Baik..

    Tp kang kekadang ak T'pk gak..Kalo kTe X stRict sGt..Dorg akn Kuar Sbg Graduan B'kualiti x..
    adehh..Tu lagIk 1 nk kna Pk

    2/5/10, 11:45 AM
  6. Einzafeera

    adeh. yg part graduan x b'quality tu satu hal pulak. aku tlg bg markah kesian pun sbb final nt lg susah. tp aku x kesah kalo dorg tiru and dorg paham apa yg dorg copy tu. kat situ br kite nmpk dorg b'quality atau tidak.

    p/s: ko buat rule cmtu sbb kite dulu pun cmtu kan? hahaha. lawak2.

    2/5/10, 3:41 PM
  7. bulan

    aku x dpt tgk gmbr tu tenet lembap!!hahaha...bila ko tulis pasal hal ni trigt plak zaman aku first year dulu..kiranya cam gini jgk la senior2 kita mark yek...ish3...

    2/6/10, 11:20 PM
  8. Einzafeera

    yup. inilah perasaannye..nanti ko jadi lecturer pun ko akan rase experience ni gak. =)

    2/8/10, 1:29 PM
  9. Che NaB Bella

    haha..

    p/s: camtu ek kte dulu..tp future engineers ak ni jenis x mkn saMan Nyerr..
    ak ckp cmtu Pon Asek Dok bincang Sampai klaS sebelah poN ley dGr..alih2 byk kali gak ak Kuar je..TgglKan dorg ngn Kertas Quiz tuh..tp Bley Plak dorg Pekik2 "jGn r MeraJuk Miss"..So SengaL x Ko rasa..

    p/s/s: Haha..ak duLu kaki Plagiat @ Tiru2 Gak..Tp ak Make Sure ak Paham r..heheh

    2/8/10, 6:37 PM
  10. Anonymous

    mmg pun...tulisan ntah apa2 jer... 1 lagi.. 6 soalan leh jawab dalam 1 paper jer..kedekut giler...sabaq2...huhuh

    2/11/10, 12:19 PM
  11. Einzafeera

    6 soklan 1 paper kire ok lg. kalo diorang jwb 6 soklan 3 paper tp diorang x stapler cmne? haha. kan jenuh..

    2/11/10, 12:31 PM
  12. sarah

    tlsn ak pun cmtu gk..r mcm n..n mcm r..v mcm u hahaha..dn sgt kecik...ada sorg lctrr soh belikan dia kanta...grr..haha

    2/12/10, 11:11 AM
  13. Einzafeera

    kanta? hahahaha. ni mmg lawak..hahahaha

    2/12/10, 1:41 PM
  14. ABDUL AZIZ

    best la dpt lecturer cmni,tp bila difikirkan bg jerl

    5/28/10, 3:44 PM
  15. Einzafeera

    aziz: hehe. mekasey..=)

    5/29/10, 2:08 AM

Post a Comment

Thank you for scrolling down

Related Posts with Thumbnails