monolog: apakah gambar di atas ada kaitan dengan tajuk post saye kali ini?

Ok. Tajuk yang agak menarik tapi sukar untuk ditafsirkan.
Rasa-rasanye, semua orang ada facebook kan? seolah-olah ia merupakan satu trend terkini.
Dulu..friendster..kini facebook..dan..majoriti kite semua dah tak mahu membuka friendster.
Sebab apa?
Kalo dalam bahasa pasarnya, "fenste Bosan". hohoho. Ni paling jujur dah ni.

So, apa yang anda buat bile ber-facebook?

Adakah anda inginkan apa yang anda tengah buat atau apa yang anda tengah fikir diketahui dan dibincangkan oleh semua kawan2 anda?

Adakah anda suka nak mengenakan orang dengan meng-tagged nama kawan2 anda terhadap sesuatu gambar yang aneh lagi pelik?

Atau adakah anda sibuk mencari dan meng-upload gambar2 sekolah yang muka nerd dan seterusnya memulakan operasi 'menjejak kasih'?

Atau adakah anda mempunyai hobi membalas komen2 yang lawak2 pada status kawan2 anda?

Atau adakah anda suka melihat dan mengomen dan menggelakkan gambar yang di upload oleh rakan2 anda?

Atau adakah anda sibuk mencari jodoh atau 'spare-part' melalui facebook?

(banyaknye atau.)

Apa-apa pun yang anda buat, ingat yang ini: Think before you post!
Dan yang ini: Add people that you only know!

Kenapa 'think before you post' and 'add people that you only know'?

Sebab sekali anda publish apa sahaja online, seluruh dunia boleh tahu tau. Especially benda2 yang personal seperti Hp number, alamat rumah dan sebagainye..manelah tahu ada yang ambil kesempatan kan? Kadang2 apa yang anda post tu pun boleh merosakkan hidupmu di kemudian hari.

Hati2 ye kawan-kawan!

p/s: saye kalo ber-facebook, suke bukak gambar2 yang best dan menarik. dan dalam hati saye akan cakap, 'jelesnye tengok camera kamu! cantik betul kamu tangkap!' -reason saya upload gamba yang kat atas tuu..=)

12 comments:

  1. Ms. TaroAthirah

    wah


    aku cite pasal fb, ko pon cite pasal fb. hahaha


    ok apsal gaya ko tulis mcm aku tulis ni?


    influence ke?
    :p

    3/8/10, 8:08 PM
  2. Einzafeera

    yup. sudah semestinya! haha. ko kan tok guru aku. sudah lupe??

    p/s: tajuk pun tiru ko sbb t'dpt request org2 kat sini suh update blog. aku x sempat fikir tajuk laen. haha.

    3/8/10, 8:21 PM
  3. Nooreena

    Salam Azza! Love reading your post. :)

    3/8/10, 10:27 PM
  4. yantie

    azza... nak lagi...wat yg lagi menarik...

    3/10/10, 1:25 PM
  5. Einzafeera

    nk lagi? jap yea..hehe. sabar2..

    3/10/10, 2:00 PM
  6. phycrewz

    Atau adakah anda tahu yg f*c*book tu merupakan rating tertinggi di MALAYSIA dan no.2 didunia !!
    haha..itulah kenyataannya. f*c*book oh f*c*book..

    em..tuan tanah,tolong update URL phycrewz kat sebelah tu. dah tukar blk pd http://phycrewz.blogspot.com la..huhu

    3/11/10, 11:18 PM
  7. Einzafeera

    En. Phycrew: ohh patutla x berupdate. hehe

    p/s: ape yg no.1???

    3/11/10, 11:38 PM
  8. phycrewz

    huh~! x update kata ngko..dah byk dah tu.

    no 1 mstla phycrewz..haha. Blog yg penuh infomasi terkini.

    tgk cni http://www.alexa.com/topsites/countries/MY

    3/12/10, 2:26 AM
  9. Einzafeera

    no.1 phycrewz??? ceh. perahsan. hahaha

    3/12/10, 8:36 PM
  10. phycrewz

    haha..saja je tu.. jgn jeles~!!

    mana entri baru?

    3/16/10, 6:01 PM
  11. Einzafeera

    entri t'baru? haha. sabaq2

    3/16/10, 8:48 PM

Post a Comment

Thank you for scrolling down

Related Posts with Thumbnails